Dizilerin ünlü oyuncuları sadece rolleri ile değil, deprem felaketindeki dayanışma ruhuyla da dünyaya mesaj verdi!

[ad_1]

Tüm Türkiye, sivil toplumun ne kadar önemli olduğunu Kahramanmaraş’ta 6 Şubat Pazartesi günü üst üste yaşanan iki büyük deprem felaketi ile bir kez daha anladı. Müzisyen Haluk Levent’in kurduğu ve uzun zamandır yardımlarda bulunduğu Ahbap Derneği de bu süreçte büyük bir güven sembolü konumuna geldi. 1 Milyar Liradan daha fazla Ahbap Derneği’ne yapılan bağışların nasıl harcandığı konusu sosyal medyada tartışma yaratacağı sırada, devreye ünlü dizi oyuncuları girdi.

Oktay Kaynarca’dan tutun da Kıvanç Tatlıtuğ ve İrem Helvacıoğlu’ndan tutun da Ezgi Mola’ya kadar birçok oyuncu bu yardım faaliyetlerinde yer aldı. Kenan İmirzalıoğlu gibi, daha önce de halkın en güvendiği isimler arasında yer alan oyuncu grubunu yanına alan Haluk Levent büyük bir dinamizm ve güven sembolü olarak yardımların en doğru şekilde yapılacağı imajını ortaya koydu.

Haluk Levent’in arkasında birçok ünlü oyuncu ve sanatçının bulunduğu bir organizasyonu yapması, bu isimlerin de halkın yanında dayanışma içinde olması çok önemli bir sosyal sorumluluk olarak tanımlanabilir.

Sivil örgütlenmenin ne kadar önemli olduğunu ve bu tür acil durumlarda insanlara yardımcı olmak için her gün ekranlarda farklı karakterleri canlandırarak zaten halkın içinde yaşayan oyuncuların da yardım faaliyetlerine aracılık etmesi, ayrıca kendilerinin de maddi anlamda destek sunması dizi sektörü adına gurur verici bir olay olarak gözüküyor.

Türk dizilerinin dünyanın dört bir yanına yayılmasını sağlayan en önemli nokta Anadolu insanının kültürü, dayanışması ve yaşam şekli olarak öne çıkıyor. Bu topraklardan çıkan hikayeler milyonlarca insanı etkiliyor ve Türk dizileri dünyanın en çok izlenen projeleri arasında yer alıyor.

İşte böyle bir ortamda, dizi oyuncularının halka güven vererek böyle yardım organizasyonlarında yer alması çok önemli.

Ayrıca, Türkiye’deki dayanışma ruhunu sergilemesi bakamından dünya çapında Türk dizilerini takip edenler için de bu yaşananlar çok duygusal, anlamlı ve takdir edilecek bir görüntüyü meydana getiriyor.

[ad_2]

Kaynak