2022 yılında ekranda kaç dizinin final yaptığını duyunca çok şaşıracaksınız!

[ad_1]

TelevizyonGazetesi.com/Detay -2022 yılı boyunca ekrana gelen, kimi hikayesi bittiği için kimi de reytingleri düşük kaldığı için pek çok dizi final yaptı! Kanalların iddialı isimler, hikayelerle ekrana getirdikleri dizilerin, izleyici tarafından yeterli karşılığı bulmaması sonucu finaller ardı ardına geliyor!

Sadece geçtiğimiz hafta 3 dizinin birden veda ettiği ve bu hafta da 2 dizinin finali ile birlikte iki haftalık sürezta 5 dizinin bitmesine şahit oldu izleyiciler! 2022 yılının Ocak ayından başlayan ve Aralık ayının son günlerine kadar süren ekrandaki yaprak dökümüne bakınca, izleyicilerin çoktan unuttuğu pek çok dizinin, ekrandan kayıp gidişiyle dikkat çekici bir sayı ortaya çıktı!

Her sezon yeni hikayeler, yeni isimler, yeni partnerler ile ekrana gelmek için büyük hazırlıklar yapılan, emekler verilen diziler arasında rekabet giderek daha da artmakta! Ekranda reyting kaygısı ile birlikte büyük mücadele veriliyor. Maliyetleri karşılayamayacak duruma gelen diziler için de çok fazla şans kalmıyor!

Son dönemde dizileri arka arkaya final yapan kanallardan birisi de Fox TV! Ardı ardına pek çok proje hazırlayan, biri bitmeden diğerinin hazırlıklarına geçen, final yapan dizini yerine hemen bir başkasını getiren Fox TV, bir dönem diziler konusunda son derece şanslı bir süreç geçirmişti. Ancak bir kaç sezondur dizilerini tutturmak konusunda ciddi problemler yaşıyor!

Kanal D de dizileri ile konuşulan bir kanal olmasına karşılık, bir kaç sezon süren şanssız bir süreç yaşamıştı! Kanalın çok büyük iddialarla ekrana getirdiği ancak beklemediği hüsranlar yaşattı kimi diziler! Mehmed Bir Cihan Fatihi bu dizilerden birisiydi örneğin! Başrolünde Kenan İmirzalıoğlu’nun yer aldığı dizi, çok büyük bir prodüksiyon olmasına karşılık çok düşük reytingler alınca, sadece 6 bölüm sonra ekrandan kaldırıldı!

Bir dönem Star TV için de dizi konusunda şanssızlıklar yaşandı. Ancak kanal, özellikle iki sezondur başarılı yapımlarıyla adından söz ettiriyor! Show TV, TRT1, Atv ve tv8 de yine iddialı yapımlarıyla konuşulan kanallar oldu son yıllarda. Ancak pek çok dizisi de erken finalleriyle şaşırtan kanallardı.

2022 yılı içinde tüm bu kanallarda ekrana gelen dizilerden tam 41 tanesi final yaptı! Bu diziler arasında hikayesi biten ya da ilk sezonlardaki kadar reyting almayan dizilerin yanı sıra, bir kaç bölüm yayınlanıp giden diziler de var. Sadece bir sezon içinde 41 dizinin final yapmış olması, yerlerine pek çok farklı dizinin gelmesi ve halen ekranda olması, aslında Türkiye’deki dizi sektörünün nasıl bir boyutta olduğunu da ortaya koyuyor!

Üstelik bu dizilere bir de dijital platformlar için çekilen dizileri de ekleyince, uluslararası arenada çok dikkat çeken yerli dizi sektörümüzün nasıl bir büyüklüğe ulaşmış olduğunu da görebiliriz! Bitmek bilmeyen bir tempo ile biri biterken biri başlayan dizi dünyasında izleyiciler de kimini çoktan unuttuğu, kimini uzun yıllar unutamayacağı yapımları merakla takip etmeye devam ediyor…

[ad_2]

Kaynak